Langosii sau gogosile cu branza vor fi intotdeauna preferate in familie.Aduna familia laolalta si mereu ne vor aminti fiecaruia de copilarie in special atunci cand sunt facute de bunici , la tara pe foc de vatra.
* Necesare
500 g faina de grau
250 g branza mai tare
doua oua
o jumatate de cub de drojdie proaspata
un praf de sare
ulei
o cana de lapte
o lingurita de zahar
* Preparare
Se pune drojdia la crescut in putina apa calda cu o lingurita de zahar si putina faina.Se lasa la crescut si se pune apoi peste faina care trebuie tinuta la temperatura camerei.Se adauga laptele caldut , un praf de sare , oul si o lingura de ulei si se framanta bine un aluat. Dupa ce am framantat bine aluatul il ungem cu putin ulei si il lasam la crescut cca 2 ore.Intindem apoi aluatul si taiem bucati potrivite.Punem branza pe care o amestecam cu un ou.si rulam.Prajim apoi in ulei pe fiecare parte pana se rumenesc , apoi le scoatem pe un servetel de hartie.
* Servire
Se servesc calde !
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu