Recomandat *

sâmbătă, 29 octombrie 2016

BRANZOAIE


E weekend si vreti sa faceti ceva bun ? Branzoiele sunt o varianta buna pentru cei mici.Calde si pufoase ,scoase din cuptor , ele vor fi cu siguranta pe gustul celor mici.
*Necesare :
500 g faina de grau
o cana de lapte 
2-3 linguri de ulei
o lingura de zahar
un pliculet drojdie uscata
praf de sare
2-3 oua
200-300 g branza telemea
*Preparare:
Se pune drojdia la dospit intr-o cana cu putina apa calda, o lingura de zahar si una de faina.
Faina trebuie tinuta la temperatura camerei sa nu fie rece.Se pune intr-un vas mai mare ca sa se poata framanta.Cand drojdia a crescut o golim peste faina de grau , adaugam un praf de sare si incepem sa framantam un aluat ,adaugan incet laptele caldut si uleiul.Aluatul trebuie sa fie mai moale, maleabil , sa ii dam faina atat cat e necesar.Acoperim vasul si lasam la dospit.
Intre timp branza o radem si o amestecam cu 1-2 oua, dar oprim putina branza rasa pentru a presara pe deasupra.
Cand aluaul a crescut incepem sa rupem bucatele pe care le modelam ,punem putina branza cu ou in interior si rotunjim ca pe mingi.Deasupra ungem cu galbenus de ou si apoi presaram branza pe deasupra.Lasam la copt cca o ora.
*Servire :
Se servesc calde impreuna cu cei dragi.
Mirosul lor este irezistibil !

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

ARDEI UMPLUTI CU BRANZĂ SI BACON

ARDEI UMPLUTI CU BRANZA SI BACON Este sezonul sarbatorilor si toti alergam dupa retete bune , gustoase , sa se faca rapid si daca s-ar ...