Recomandat *

joi, 27 octombrie 2016

PIPOTE DE PUI CU PIURE DE TELINA



Un preparat gustos si hranitor care este pe placul copiilor.Se prepara usor si repede.
* Necesare :
200-300 g pipote de pui
1-2 radacini de telina mai mari
1-2 cartofi
o lingura rasa de unt
condimente : 2-3 graunti de usturoi , sare , piper , busuioc , cimbru si o ligurita de vin alb , ulei.
* Preparare :
Se prepara un bait din 2-3 linguri de apa , 2-3 graunti de usturoi pisati , un praf de piper , un praf de sare , putin busuioc , putin cimbru , o lingurita de vin alb si o lingurita de ulei.
Pipotele se spala si se taie pe jumatate dupa care punem baitul pe care l-am pregatit peste ele.Lasam la rece cca o ora.
Telina si cartofii se curata si se taie rondele , dupa care se pune la fiert.Cartofii se pot pune cu 5-10 minute mai tarziu deoarece fierb mai repede decat telina.Dupa ce au fiert strecuram bine apa dar pastram putina pentru a adauga pireului dupa ce am pasat telina si cartofii ca sa fie mai pufos.Adaugam untul si potrivim cu sare.
Scoatem pipotele de la rece si le calim intr-o tigaie cu putin ulei.Turnam si baitul care s-a lasat peste ele.
Cand sunt gata le scoatem cu o paleta si le asezam pe o farfurie alaturi de pireu.
* Servire :
Se serveste cald.
Este un preparat aromat , gustos si hranitor.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

ARDEI UMPLUTI CU BRANZĂ SI BACON

ARDEI UMPLUTI CU BRANZA SI BACON Este sezonul sarbatorilor si toti alergam dupa retete bune , gustoase , sa se faca rapid si daca s-ar ...