Recomandat *

luni, 31 octombrie 2016

OREZ CU LEGUME SI  ARIPIOARE USOR PICANTE


E sezonul rece si copii trebuie sa manance consistent pentru a face fata frigului si pentru ai da organismului energia necesara.Deaceea pilaful de orez cu legume si aripioare este una din mancarurile consistente pentru cei mici , dar si preferate.
* Necesare :
2 cani medii de orez
2-3 morcovi
1-2 cepe
1-2 ardei
o telina
condimente:
sare ,putin piper ,putina boia de ardei iute ,coriandru
ulei
* Preparare :
Ceapa se toaca marunt si se caleste in putin ulei.Se adauga morcovii tocati marunt si foarte putina apa.Lasam sa distuie dupa care adaugam telina si ardeiul tocate marunt si din nou putina apa.Cand sunt gata punem orezul si completam cu apa cate doua masuri de apa pentru fiecare masura de orez.De ex daca am pus un castron de orez vom pune doua de apa.In felul acesta orezul nu se va prinde si va iesii suficient de legat.Potrivim cu sare sau vegeta si lasam sa fiarba la foc mic , cu capac fara sa mestecam.Daca focul este mic si avem capac pus orezul nu se va prinde , secretul este sa nu mestecam in el.
Peste aripioare se presara putina sare, piper,putina boia de ardei iute si coriandru.Le lasam cateva minute apoi le punem la prajit cu putin ulei sau pe gratar.
Orezul este gata cand apa va seca dar sa nu lasam sa sece foarte mult deoarece dupa racire orezul isi va mai absorbi din zeama si daca nu va avea suficienta , va iesi sec .
* Servire:
Orezul se serveste cald cu aripioarele usor picante si o salata.
Este un preparat care nu necesita mult timp de preparare , este gustos si hranitor.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

ARDEI UMPLUTI CU BRANZĂ SI BACON

ARDEI UMPLUTI CU BRANZA SI BACON Este sezonul sarbatorilor si toti alergam dupa retete bune , gustoase , sa se faca rapid si daca s-ar ...