CHIPSURI DE DOVLECEI
Sant in sezon dovleceii si foarte ieftini in piata, putem sa ii preparam foarte gustos pe placul celor mici.Eu am folosit doar un dovlecel deoarece a fost destul de mare.
Este bine sa ii alegem fragezi si nu prea grosi, pe cat posibil mai subtiri deoarece nu au semintele dezvoltate.
* Necesare :
1-2 dovlecei
1-2 oua
2-3 linguri faina de grau
2-3 linguri pesmet
2-3 linguri fulgi de porumb
* Preparare :
Dovleceii se curata de coaje se spala si se taie felii rotunde , dar se pot taia si bastonase pe lungime dar nu groase.
Se presara cu sare si se lasa cca o ora intr-un vas.Dupa ce au lasat zeama ii strecuram de zeama si incepem sa ii trecem prin faina alba ,prin ouale batute prin pesmet si la sfarsit prin fulgii de porumb pe care ii maruntim cu o furculita.Nu in blender deoarece e bine sa fie putin mai mari nu ca faina.
Ii asezam intr-o tigaie incinsa cu putin ulei si ii prajim usor la foc mediu pe ambele parti.
Se rumenesc frumos si sunt crocanti de la fulgii de porumb , numai buni pentru gustul copiilor.
* Servire :
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu