luni, 12 iunie 2017

SFECLA ROSIE UMPLUTA CU NUCA



  Este o reteta veche , traditionala romaneasca ce pastreaza gustul de altadata al retetelor pline de savoare.
* Necesare
6-7 sfecle de marime medie (cam cate intra intr-o cratita ).
1-2 cepe medii
200 g miez de nuca macinat
2-3 linguri de orez
cimbru
ulei
* Preparare
  Sfeclele se curata de coaje si se taie in partea de sus un capac , dupa care se scobesc in interior.Se caleste ceapa in putin ulei si apa si se adauga si orezul. Lasam la calit impreuna pana se inmoaie si orezul apoi adaugam miezul de nuca macinat iar la sfarsit cu putin cimbru.
  Cu aceasta compozitie umplem sfeclele , punem apoi capacul si le prindem cu o scobitoare dupa care le punem la fiert in apa si zeama de varza ,jumatate apa jumatate zeama de varza , dar apoi putem acrii dupa gust.
 Dupa gust la umplutura se poate adauga bulion , iar la fiert foi de dafin.
* Servire
  Se pot servii si calde si reci , sunt la fel de bune.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

CREIER PANE

  Creierul pane este foarte gustos si sanatos si se prepara repede.Servit  alaturi de o salata este o alegere sanatoasa si satioasa.   * ...