Treceți la conținutul principal

CHIFTELE DE OREZ CU BRANZA SI CEAPA VERDE



  Chiftele cu orez sunt foarte usoare si daca le combinam cu putina branza sarata si ceapa verde ele devin foarte gustoase si hranitoare.
* Necesare
o jumatate de cana de orez
150-200 g branza sarata mai tare
un ou
3-4 fire de ceapa verde
3-4 linguri pesmet
opțional un cartof fiert
* Preparare
  Orezul se fierbe in apa ( cca o cana de apa ) si apoi se lasa la racit.Adaugam branza mai tare  pe care o radem pe razatoare , oul si ceapa verde tocata marunt si cartoful fiert. Mestecam bine totul si formam chiftele pe care le trecem prin pesmet si apoi le prajim in putin ulei pana se rumenesc.
  Le scoatem pe un servetel de hartie pentru a se scurge surplusul de ulei.Nu absorb mult ulei.
* Servire
  Se servesc calde , dar sunt bune si reci.
  Sunt usoare si gustoase !


Comentarii

Postări populare de pe acest blog

OMLETA-RULOU

O reteta de omleta rulata care este sigur pe gustul celor mici si pe care o putem face dupa preferintele lor, o putem umple cu ceeace doresc ei. <3 Necesare : Pentru 2 portii pentru omleta 4 oua proaspete un praf de sare si daca ne place gustul de malai putem adauga o lingura rasa de faina de malai, aceasta ii va da omletei un gust si o savoare speciala. pentru umplutura : pot fi diverse in functie de ceace dorim: pasta de branza sau ardei ,salam ,sunca, cascaval ,ardei,masline etc. <3 Preparare : Ouale se bat ,se adauga un praf de sare si daca dorim o lingura de faina de malai. Se toarna compozitia intr-o tigaie si se face ca pe clatita mai intai pe o parte,apoi si pe cealalta.Cand e gata o scoatem pe un tocator sau pe un platou pentru a o putea rula.Punem ingredientele pe care le dorim tocate marunt, daca punem pasta de branza sau ardei se unge omleta  si mai apoi punem celelalte tocate marunt.Rulam cu grije omleta. <3 Servire : Se serveste calda , simpla sau cu kechap.

MALAI LA CUPTOR

Daca aveti pofta de malai incercati aceasta reteta simpla si savuroasa.Nu sunt necesare multe ingrediente , iar gustul este unul foarte fin. In plus este foarte sanatoasa si se face repede.
* Necesare
3 cani faina de malai
3 cani faina de grau
2 cani de lapte ( sau sifon daca vreti sa o faceti de post )
o cana de ulei dar nu o umpleti cu  ulei , puneti in ea doar 3 sferturi ulei si completati apoi cu lapte ( sau sifon )
un praf de copt pe care il stingeti cu putin otet
sare
* Preparare
Se amesteca faina de malai cu cea de grau dupa care se adauga laptele sau sifonul caldut , praful de copt stins cu putin otet si apoi puneti putina sare dupa gust.Dupa ce amestecati bine toate ingredientele turnati compozitia intr-o tava de copt.Introducem tava la cuptor si o lasam cca 40-50 de minute.Putem sa incercam cu o scobitoare mijlocul si daca nu se lipeste compozitia de scobitoare inseamna ca este copt.
* Se serveste cald dar este gustos si rece. Are gust bun si fin , de prajitura.

FURSECURI DIN FULGI DE OVAZ

Sunt foarte sanataoase si gustoase aceste fursecuri si pot fi o varianta potrivita in multe situatii.Le putem face de sarbatori sau cand avem musafiri sau pur si simplu atunci cand vrem sa servim ceva dulce si sanatos impreuna cu copii nostri.Dimineata cat si seara se pot servi cu placere deoarece sunt sanatoase si gustoase.Ele pot fi si o varianta de pachetel pentru copilul nostru.Cu cateva fursecuri copilul va beneficia de sursa de energie de care are nevoie.Se pot face in multe combinatii , eu am optat  penrru cea cu  ciocolata. * Necesare : 250 g de fulgi de ovaz 150  g faina de grau 50 g ciocolata cu alune sau cocos 2 banane bine coapte un plic de zahar vanilat un praf de copt o lingura de cacao 50 g de unt un ou * Preparare : Fulgii de ovaz se blendeaza pentru a devenii faina pe care ii amestecam cu faina de grau si praful de copt. Separat amestecam oul cu untul apoi cu amestecul de fulgi de ovaz si faina , adaugand zaharul , zaharul vanilat , bananele pasate..Vom imparti aluat…