Recomandat *

miercuri, 21 iunie 2017

FICATEI DE PUI CU ROSII LA CUPTOR





  Ficateii de pasare sunt printre mancarurile preferate de cei mici , in plus sunt si foarte sanatosi datorita continutului de vitamine , acid folic , proteine si fosfor ce ajuta la o buna functionare a organismului si intareste sistemul imunitar.
  Reteta cu rosii si bagati la cuptor este una pe cat de simpla pe atat de delicioasa.
* Necesare
500 g ficatei de pasare
10 felii de paine neagra sau de secara
5-6 rosii medii
patrunjel verde
ulei pentru prajit
sare , piper
* Preparare
 Ficateii se spala bine cu apa rece iar pentru un gust mai bun ii puteti tine 30 minute in putin lapte dulce.Se presara putina sare pentru a nu sarii in tigaie atunci cand ii punem la prajit.Se pun la prajit si se prajesc in putin ulei 3-4 minute pe ambele parti. Rosile le taiem pe jumatate si presaram putina sare si piper si le lasam cca 5 minute. Dupa ce s-au prajit ficateii ii scoatem pe o farfurie si punem rosiile in uleiul unde am prajit ficatul si le prajim putin pe ambele parti..Cand sunt gata le scoatem si adaugam feliile de paine pe care deasemenea le vom praji putin pe ambele parti sau vom pune capac si le vom lasa putin la inabusit. Le scoatem apoi si pe acestea si punem feliile de paine intr-o tava unsa cu putin unt , apoi vom pune ficatul si peste ficat rosiile.Vom presara patrunjel verde tocat si apoi bagam tava la cuptor pentru 10-15 minute.
* Servire
  Se servesc calzi .Sunt foarte gustosi atunci cand sunt calzi dar si satiosi si sanatosi !






Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

ARDEI UMPLUTI CU BRANZĂ SI BACON

ARDEI UMPLUTI CU BRANZA SI BACON Este sezonul sarbatorilor si toti alergam dupa retete bune , gustoase , sa se faca rapid si daca s-ar ...