Recomandat *

luni, 29 mai 2017

SUPA DE GALUSTE



  Supa cu galuste este si va ramane o supa usoara , gustoasa si sanatoasa. Fie ca e cu pui sau doar cu legume este foarte buna si sanatoasa .
* Necesare
pentru supa
2 cepe
2-3 morcovi
o radacina de telina
patrunjel verde
sare , ulei
optinal ( 6-7 aripioare de pui )
pentru galuste
2 oua
gris ( cat cuprinde )
* Preparare
  Ceapa , morcovii si radacina de telina curata , se spala si se taiel felii apoi se pun la fiert .Daca optam pentru varianta si cu aripioare trebuie puse mai intai acestea pentru a aduna spuma si apoi adaugam legumele.
  La galuste nu trebuie neaparat sa punem sifon , sau alte adausuri pentru a iesii pufoase , daca stim cum sa le preparam vor iesii pufoase. Ouale trebuiesc sa fie la temperatura camerei , nu reci.Vom bate albusurile spuma bine cu un praf de sare apoi vom adauga in ploaie gris.Vom pune gris atat cat compozitia va devenii suficent de maleabila cat sa se ia pe lingura chiar foarte putin mai mult deoarece atunci cand adaugam galbenusurile , compozitia va avea tendinta de subtiere. Vom adauga apoi galbenusurile iar daca ni se pare ca este prea groasa , putem pune putin sifon.Secretul consta in textura lor sa nu fie nici prea subtire ca se vor farama la fiert dar nici prea groasa pentru ca vor ramane tari.
  Cand au fiert legumele ,vom da focul mic si vom pune cu lingura galuste de marime potrivita.
  Potrivim cu sare , adaugam putin ulei , vom pune capac si le vom lasa sa fiarba la foc mic.Daca am pus aripioare nu mai este necesar sa punem ulei.
  Cand au fiert toate oprim focul si adaugam patrumjel verde tocat.Daca va place gustul puteti pune leustean verde tocat.
  * Servire
 Se serveste calda ! Este gustoasa , usoara si sanatoasa !




Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

ARDEI UMPLUTI CU BRANZĂ SI BACON

ARDEI UMPLUTI CU BRANZA SI BACON Este sezonul sarbatorilor si toti alergam dupa retete bune , gustoase , sa se faca rapid si daca s-ar ...