Recomandat *

vineri, 19 mai 2017

GOGOSI INELUS CU CIOCOLATA



  Gogosile sunt printre preferatele copiilor , iar cele inelus cu ciocolata sunt foarte gustoase.
* Necesare
pentru aluat
400 g faina
200 ml de lapte
o jumatate de cubulet de drojdie proaspata
2 linguri de zahar
un praf de sare
ulei
pentru glazura
100  ml lapte
o lingura de unt
o lingura de zahar pudra
2 linguri de cacao
* Preparare
  Drojdia se pune la crescut in putina apa calduta cu o lingurita de zahar si una de faina.Cand a crescut facem un aluat din faina , laptele caldut , zaharul ,un praf de sare , putin ulei  si drojdia crescuta.Framantam bine si il lasam la crescut , uns cu putin ulei si acoperit.
  Pentru glazura punem laptele la fiert , adaugam zaharul ,apoi incorporam untul si cacao si mestecam bine pana la omogenizare.Lasam cca 5 minute pe foc.
  Aluatul crescut il intindem si decupam forme rotunde , iar in mijloc decupam cu o forma mai mica.
  Le punem apoi in ulei incins pana se rumenesc.Le scoatem pe un servetel de hartie pentru a se scurge surplusul de ulei.Trecem apoi prin glazura de ciocolata fiecare gogoase dar numai pe o parte , dupa care le punem pe un platou.
* Servire
  Se servesc calde. Sunt foarte gustoase !

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

ARDEI UMPLUTI CU BRANZĂ SI BACON

ARDEI UMPLUTI CU BRANZA SI BACON Este sezonul sarbatorilor si toti alergam dupa retete bune , gustoase , sa se faca rapid si daca s-ar ...