Recomandat *

luni, 15 mai 2017

MAZARE CU CARNATI TARANESTI



  Mazarea verde este foarte gustoasa si sanatoasa , gustul ei dulceag este pe placul celor mici.Atunci cand ii adaugam si carne la preparare ea este si mai gustoasa.Se poate combina cu aproape orice tip de carne , dar si cu carnati este foarte gustoasa. Reteta cu carnati este una simpla de facut si foarte gustoasa..
* Necesare
500g mazare verde
o ceapa
2 graunti de usturoi
un morcov
marar verde
2 carnati taranesti
o lingura de faina
2 linguri de bulion
un praf de sare
ulei
* Preparare
  Ceapa se curata , se spala si se toaca marunt la fel si usturoiul si se pun la distuit in putin ulei cu apa.   Adaugam apoi morcovul tocat ,mai punem putina apa si lasam sa se distuie impreuna.Cand sunt gata se adauga mazarea , se completeaza cu apa si se lasa la fiert la foc mediu cu capacul pus pentru a-si pastra savoarea..Cand a fiert , punem faina pe care o batem bine inainte cu putina apa si mestecam bine  pentru a nu se face cocoloase. Adagam bulionul , potrivim cu sare si lasam sa fiarba faina.
  Carnatii se taie rondele si se prajesc in putin ulei pe ambele parti , apoi se scot pe o farfurie. Cand a fiert faina , adaugam carnatii si mai lasa pe foc 1-2 minute.La sfarsit punem mararul verde tocat marunt.
* Servire
  Se serveste calda.Este gustoasa si hranitoare !


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

ARDEI UMPLUTI CU BRANZĂ SI BACON

ARDEI UMPLUTI CU BRANZA SI BACON Este sezonul sarbatorilor si toti alergam dupa retete bune , gustoase , sa se faca rapid si daca s-ar ...