Recomandat *

vineri, 5 mai 2017

GOGOSI SIMPLE



  Gogosile simple ne amintesc intotdeauna de copilarie atunci cand bunicii ne faceau gogosele din aluatul pentru paine.Intotdeauna opreau putin aluatul pe care il facea pentru paine si ne faceau gogosi calde si pufoase .Nu aveau nimic special in ele ca si ingrediente , nici faina nu era una extraordinara dar cu toate astea erau foarte bune deoarece puneau dragostea lor parinteasca.
  De cele mai multe ori lucrurile simple sunt cele mai bune iar aceasta se aplica si in bucatarie.Acest aluat este la fel doar ca am adaugat in plus putin zahar pudra.
* Necesare
300 g faina de grau
o jumatate de cub de drojdie proaspata
1-2 linguri zahar pudra
o lingura de ulei
un praf de sare
apa calduta
un pliculet de zahar vanilat
* Preparare
  Drojdia se pune la crescut in putina apa calda , o lingurita de zanar si una de faina.Cand a crescut o punem peste faina alba care trebuie tinuta la temperatura camerei sa nu fie rece si facem un aluat adaugand cate putina apa calduta , un praf de sare , 1-2 linguri zahar pudra , o lingura de ulei si framantam bine.Il lasam apoi sa creasca cca 2 ore.Intindem apoi aluatul si decupam forme rotunde.Daca nu avem forma anume pentru a decupa , putem folosii gura unui pahar.Cand am terminat de decupat le mai lasam putin sa creasca si pe tocator  cca 30 de minute ,nu le punem imediat la prajit.Putem incepe apoi sa le prajim in ulei incins , le vom scoate pe un servetel pentru a se scurge surplusul de ulei si le vom pudra cu zahar pudra amestecat cu putin zahar vanilat.
* Servire
  Se servesc calde !
  Sunt foarte gustoase si ne vor amintii sigur de copilarie !


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

ARDEI UMPLUTI CU BRANZĂ SI BACON

ARDEI UMPLUTI CU BRANZA SI BACON Este sezonul sarbatorilor si toti alergam dupa retete bune , gustoase , sa se faca rapid si daca s-ar ...