Recomandat *

miercuri, 10 mai 2017

LIPIE CU OREGANO



  Lipia cu oregano este facuta in casa este un deliciu si o puteti face de cate ori doriti si aveti timp , ea inlocuind painea de zi cu zi , si poate fi servita cu orice mancare .
* Necesare 
300 g faina de grau
2 ligurite drojdie uscata
o lingurita de zahar
o lingura de ulei
un praf de sare
oregano
* Preparare
  Se pune drojdia la crescut in putina apa calduta cu o lingurita de zahar si una de faina.Cand a crescut o amestecam cu faina pe care am tinut-o la temperatura camerei , adaugam un praf de sare si o lingura de ulei si facem un aluat mai moale. Il acoperim si il lasam sa creasca cca 2 ore.Dupa ce a crescut rupem o bucata din aluat si  il intandem mai subtire , in forma rotunda .Pentru lipii si turtite este necesara o tigaie cu fundul mai gros , daca tigaia este subtire  lipia se va arde la exterior si va ramane cruda la interior.Presaram oregano pe o parte a  lipiei si o punem la copt  in tigaia incinsa , la foc mic .Pe partea care este sus presaram oregano fiind in tigaie.O intoarcem apoi si pe partea cealalta.Nu trebuie lasata mult daca este subtire.Cand este facuta ea devine usoara si se intoarce usor de pe o parte pe cealalta.
* Servire
  Se serveste calda , simpla sau cu orice mancare.Este foarte gustoasa calda , dar este buna si rece.Se mentine proaspata daca o pastram invelita intr-un prosop de bucatarie.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

ARDEI UMPLUTI CU BRANZĂ SI BACON

ARDEI UMPLUTI CU BRANZA SI BACON Este sezonul sarbatorilor si toti alergam dupa retete bune , gustoase , sa se faca rapid si daca s-ar ...