Recomandat *

luni, 6 martie 2017

MANCARE DE URZICI



Este sezonul lor si sunt pline de minerale care ne aduc un plus de sanatate si energie.Ele nu sunt  preferate de cei mici dar aceasta reteta este una care cu siguranta va fi pe placul lor deoarece au un gust deosebit .
* Necesare
2-3 gramajoare de urzici proaspete
3-4 graunti de usturoi
o ceapa
o jumatate litru lapte
2-3 linguri faina de grau
* Preparare
Urzicile se curata si se spala apoi se pun la fiert in apa clocotita dar nu se lasa mult doar maxim 5 minute.Se scot apoi si se lasa la scurs.Separat vom distui  ceapa tocata marunt in putin ulei si apa apoi vom adauga urzicile pe care le vom toca.Completam cu laptele peste urzici si le lasam la fiert , dar nu foarte mult. Amestecam faina cu putina apa si turnam usor peste urzici , mestecand incontinuu pentru a nu se face cocoloase.Potrivim cu sare si mai lasam putin sa fiarba doar cat fierbe faina.Cand sunt gata adaugam usturoiul tocat marunt.
* Servire
Se servesc calde cu chiftele , ou ochi , sau simple .Sunt foarte bune si reci !

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

ARDEI UMPLUTI CU BRANZĂ SI BACON

ARDEI UMPLUTI CU BRANZA SI BACON Este sezonul sarbatorilor si toti alergam dupa retete bune , gustoase , sa se faca rapid si daca s-ar ...