Recomandat *

luni, 13 martie 2017

FICATEI CU CEAPA SI MAMALIGUTA



Ficateii de pasare sunt foarte gustosi si sanatosi si multi copii ii prefera.Pentru ai face si pe cei care sunt mai pretentiosi si mofturosi sa manance , inercati aceasta reteta savuroasa care are mici secrete.
Unul dintre secrete este acela ca ficateii sa fie tinuti in lapte dulce, cel putin 30 de minute inainte , aceasta le va da fragezime si o savoare aparte.Cel de-al doilea secret sunt combinatia de condimente.
* Necesare
500 g ficatei
1-2 cepe mai mari
200 ml de lapte
 300 g faina de malai pentru mamaliguta
optional putin unt
condimente :
rozmarin ,cimbru,maghiran
o legatura de patrunjel  verde
* Preparare
Ficateii ii spalam bine in mai multe ape si ii lasam sa stea in lapte dulce (nu acru ), cel putin 30 de minute.
Ceapa o tocam marunt si o distuim in putin ulei si apa , dar nu foarte mult , peste care adaugam ficateii si ii lasam sa faca fara sa mestecam prea des in ei sa nu se farame. Ii intoarcem doar de pe o parte pe alta pentru a fi patrunsi bine.Separat punem toate contimentele intr-un vas mic cu apa si le amestecam bine , apoi golim peste ficatei cand sunt aproape gata. Potrivim cu sare si la sfarsit vom adauga  patrunjelul verde tocat.
Separat vom face mamaliguta la care puntem adauga in timpul prepararii putin unt pentru gust.
* Servire
Se servesc calzi alaturi de mamaliguta. Sunt foarte gustosi si sanatosi !

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

ARDEI UMPLUTI CU BRANZĂ SI BACON

ARDEI UMPLUTI CU BRANZA SI BACON Este sezonul sarbatorilor si toti alergam dupa retete bune , gustoase , sa se faca rapid si daca s-ar ...