Recomandat *

vineri, 31 martie 2017

CUM COMBINAM CONDIMENTELE



Combinatia condimentelor conteaza foarte mult , mai mult decat ne-am astepta ,deoarece ele dau gustul si savoarea mancarii.Luate individual sarea si piperul nu le dam prea mare importanta , dar ele desavarsesc gustul mancarii.
Cele mai uzuale si frecvente condimente folosite in bucataria omului simplu care nu are multe notiuni despre prepararea manncarilor sofisticate , este cimbru , mararul , piperul , patrunjelul , busuiocul , oregano , maghiranul ,leusteanul ,telina ,rozmarin ,tarhon ,coriandru ,dafinul.
Exista foarte multe condimente si acestea sunt folosite in funcitie de tara in care traim si gusturile pe care le preferam.
Un lucru este insa universal valabil si anume combinatia acestora , exceptie facand faptul daca traim in India care este recunoscuta pentru combinatia multipla de condimente.
Asadar pentru un gust reusit al mancarii , sa nu combinam niciodata mai mult de 3 condimente maxim 4 decat daca suntem siguri de gust , altfel putem schimba in rau gustul unei mancari de altfel reusite.
Cimbrul este potrivit pentru condimentarea atat a legumelor cat si a carnii , un gust bun dand la fasolea uscata si varza . Mararul se combina placut cu castravetii ,varza , cartofii dar si alte legume.
Piperul se foloseste i special la condimentarea carnii , dar si la legume.Busuiocul se imbina foarte bine cu rosiile , dar da gust si la branzeturi , salate si carne , chiar si peste.
Patrunjelul se foloseste in special la ciorbe , se adauga atunci cand am oprit focul sau inainte de servire.Leusteanul si telina dau gust bun la ciorbe , in special la fasole.Maghiranul si oregano se apropie la aroma dar maghiranul este un pic mai puternic.Se potrivesc foarte bine la condimentarea carnii dar si la paste si salate.Rozmarinul condimenteaza carnea dar si legumele , se combina placut cu cartofii. Tarhonul si coriandru au un gust puternic aromat si se condimenteaza umpluturile de carne in special de carnati sau carne de miel.Dafinul se condimenteaza supele, ciorbele si sosurile si tocanele.
Asadar sa folosim condimentele intr-un mod in care sa desavarsim gustul preparatelor !

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

ARDEI UMPLUTI CU BRANZĂ SI BACON

ARDEI UMPLUTI CU BRANZA SI BACON Este sezonul sarbatorilor si toti alergam dupa retete bune , gustoase , sa se faca rapid si daca s-ar ...