MÂNCARE DE FASOLE
O mâncare ușoară foarte gustoasă si sănătoasă , ideală pentru o masa ușoară de seară sau pentru un prânz alaturi de o ciorbă.
* Necesare :
500 g fasole verde ( de culoare galbenă, subțire )
4-5 cepe
2-3 morcovi
o legătură de pătrunjel verde
4-5 grăunțe de usturoi
puțin ulei
* Preparare :
Eu am optat pentru fasolea galbenă fideluta pentru ca este mai dulce , mai gustoasă. Acum a trecut sezonul ei dar putem folosii congelată , iese la fel de gustoasă ca si cea proaspătă , ba chiar fierbe mai repede.
Ceapa se curăță, se spală si se toacă peștișori pe care ii punem sa distuie in puțin ulei si foarte puțină apă
Putem adăuga si un praf de sare , aceasta o va înmuia si o va ajuta sa distuie mai bine.O lasam sa distuie puțin după care adăugam morcovii pe care i-am curățat ,spălat si tocat mărunt. Când sunt aproape gata adăugam fasolea galbenă tocată dar nu foarte mărunt. Le lăsam la distuit si putem sa mai adăugăm putină apă.
Când sunt gata potrivim cu sare sau vegeta si adăugăm pătrunjelul tocat mărunt si usturoiul tocat mărunt.
Oprim focul pentru ca aroma pătrunjelului si a usturoiului să nu se piardă.
* Servire :
Se servește caldă.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu