Recomandat *

luni, 14 noiembrie 2016

CIORBA DE PERISOARE DE PUI


O ciorbita ușoară, gustoasa si foarte sănătoasă.Se prepara repede si va fi sigur pe gustul copiilor chiar daca ciorbele nu sunt printre preferatele lor.
* Necesare :
un piept de pui
2 oua
o rădăcina de țelină
o rădăcina de păstârnac
un ardei
o ceapa
3-4 morcovi
o lingura de smântână
o legătură de pătrunjel
sare si piper
* Preparare :
Legumele se curata ,se spala si se toaca mărunt apoi se pun la fiert.
Pieptul de pui se toaca mărunt si se amesteca cu pătrunjel verde tocat ,sare ,piper ,si un ou pentru a lega compoziția.Umezim mâinile si facem mici gogoloaie din carne pe care le trecem prin faina de grau.După ce legumele au fiert puțin, punem si perișoarele din piept de pui si lăsam sa fiarbă la foc mic pentru a nu se fărma.
Când sunt fierte si legumele si perișoarele potrivim ciorba cu sare si oprim focul , lasand-o sa se odihnească.
Adăugam apoi puțin pătrunjel verde tocat marunt si o dregem cu smântână.Frecam o lingura de smântână cu un galbenus de ou si adăugam mestecând ușor
Ciorba trebuie lăsată puțin sa se odihnească sa nu o dregem imediat deoarece smântâna si gălbenușul se va taia si se va forma efectul de " zdrențe ".
* Servire :
Se servește calda !
Este deosebit de ușoară si gustoasa si sănătoasă !


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

ARDEI UMPLUTI CU BRANZĂ SI BACON

ARDEI UMPLUTI CU BRANZA SI BACON Este sezonul sarbatorilor si toti alergam dupa retete bune , gustoase , sa se faca rapid si daca s-ar ...