Recomandat *

joi, 10 noiembrie 2016

BRIOSE CU CARTOFI SI BACON


Sunt foarte bune pentru un mic dejun consistent ,pachețel pentru scoala sau cina.
Se prepara ușor si sunt consistente.
* Necesare :
3-4 cartofi medii ( nu mari )
250 g faina
5-6 felii bacon
un ardei roșu
un praf de copt 
3 oua
200 ml lapte
un praf de sare
o lingura de ulei ( de preferat de măsline )
unt pentru uns forma
* Preparare :
Se fierb cartofii in coaje iar când sunt gata se curata si se pasează ca pentru piure.
Faina se lăsa la temperatura camerei sa nu fie rece după care se amesteca cu praful de copt si praful de sare si cartofii pasați.
Laptele care trebuie sa fie puțin călduț se amesteca cu doua oua bătute si o lingura de ulei.Se adaugă peste compoziția de cartofi si faina si se frământa.
Feliuțele de bacon si ardeiul il taiem mărunt si le călim in foarte puțin ulei.
Când sunt gata se scot cu o paleta si se adaugă in aluatul frământat.
Framantam ca sa se amestece ingredientele.
Forma pentru brioșe se unge cu puțin unt si se pune aluat in ele.
Deasupra se vor unge cu gălbenuș de ou cu o pensula de bucătărie .
Se baga la cuptor cca 20-25 minute pana se rumenesc.
* Se servesc calde dar sunt bune si reci cu iaurt.


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

ARDEI UMPLUTI CU BRANZĂ SI BACON

ARDEI UMPLUTI CU BRANZA SI BACON Este sezonul sarbatorilor si toti alergam dupa retete bune , gustoase , sa se faca rapid si daca s-ar ...