Recomandat *

luni, 10 iulie 2017

SALATA DE CIUPERCI CU PIEPT DE PUI SI MAIONEZA



  Salatele pe timp de vara sunt printre preferate deoarece se prepara repede si sunt foarte gustoase si satioase.
  O varianta de salata ar fi cea de ciuperci cu piept de pui si maioneza de casa .Este o salata gustoasa , usor de facut si satioasa.
* Necesare
200 g ciuperci
200 g piept de pui
optional  - un castravete murat
1-2 linguri de maioneza de casa
marar verde
pentru maioneza
un galbenus de ou
sare , ulei
o lingurita de mustar clasic sau dulce
* Preparare
  Ciupercile se spala si se curata de pielite dupa care se pun la fiert in apa putina sare. Dupa ce au fiert putin se lasa la scurs.Pieptul de pui se pune si el la fiert iar dupa ce a fiert se taie bucatele potrivite.     Ciupercile se vor taia in patru in sau mai mult in functie de marimea lor.La fel si castravetele murat se taie feliute si se pune peste ciuperci si pieptul de pui.
  Se prepara maioneza cu galbenusul de ou care trebuie tinut la temperatura camerei peste care am pus o lingurita de mustar si un praf de sare.Frecam bine cu ulei putin cate putin pana obtinem o maioneza groasa , vascoasa.Adaugam doua linguri din aceasta peste ciupercile , pieptul de pui si castravetele murat si mestecam totul usor. Tocam maraul marunt si il adaugam la sfarsit. Potrivim cu sare dupa gust daca mai este necesar.
* Servire 
  Se serveste rece ca atare.Este gustoasa si satioasa !

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

ARDEI UMPLUTI CU BRANZĂ SI BACON

ARDEI UMPLUTI CU BRANZA SI BACON Este sezonul sarbatorilor si toti alergam dupa retete bune , gustoase , sa se faca rapid si daca s-ar ...