Treceți la conținutul principal

SALATA DE CIUPERCI CU PIEPT DE PUI SI MAIONEZA



  Salatele pe timp de vara sunt printre preferate deoarece se prepara repede si sunt foarte gustoase si satioase.
  O varianta de salata ar fi cea de ciuperci cu piept de pui si maioneza de casa .Este o salata gustoasa , usor de facut si satioasa.
* Necesare
200 g ciuperci
200 g piept de pui
optional  - un castravete murat
1-2 linguri de maioneza de casa
marar verde
pentru maioneza
un galbenus de ou
sare , ulei
o lingurita de mustar clasic sau dulce
* Preparare
  Ciupercile se spala si se curata de pielite dupa care se pun la fiert in apa putina sare. Dupa ce au fiert putin se lasa la scurs.Pieptul de pui se pune si el la fiert iar dupa ce a fiert se taie bucatele potrivite.     Ciupercile se vor taia in patru in sau mai mult in functie de marimea lor.La fel si castravetele murat se taie feliute si se pune peste ciuperci si pieptul de pui.
  Se prepara maioneza cu galbenusul de ou care trebuie tinut la temperatura camerei peste care am pus o lingurita de mustar si un praf de sare.Frecam bine cu ulei putin cate putin pana obtinem o maioneza groasa , vascoasa.Adaugam doua linguri din aceasta peste ciupercile , pieptul de pui si castravetele murat si mestecam totul usor. Tocam maraul marunt si il adaugam la sfarsit. Potrivim cu sare dupa gust daca mai este necesar.
* Servire 
  Se serveste rece ca atare.Este gustoasa si satioasa !

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

BRANZOAIE
E weekend si vreti sa faceti ceva bun ? Branzoiele sunt o varianta buna pentru cei mici.Calde si pufoase ,scoase din cuptor , ele vor fi cu siguranta pe gustul celor mici. *Necesare : 500 g faina de grau o cana de lapte  2-3 linguri de ulei o lingura de zahar un pliculet drojdie uscata praf de sare 2-3 oua 200-300 g branza telemea *Preparare: Se pune drojdia la dospit intr-o cana cu putina apa calda, o lingura de zahar si una de faina. Faina trebuie tinuta la temperatura camerei sa nu fie rece.Se pune intr-un vas mai mare ca sa se poata framanta.Cand drojdia a crescut o golim peste faina de grau , adaugam un praf de sare si incepem sa framantam un aluat ,adaugan incet laptele caldut si uleiul.Aluatul trebuie sa fie mai moale, maleabil , sa ii dam faina atat cat e necesar.Acoperim vasul si lasam la dospit. Intre timp branza o radem si o amestecam cu 1-2 oua, dar oprim putina branza rasa pentru a presara pe deasupra. Cand aluaul a crescut incepem sa rupem bucatele pe care le …

PLACINTA IN CRATITA

Placinta in cratita e mai putin cunoscuta dar este foarte gustoasa si se prepara repede si usor.
* Necesare
o foaie de placinta
400 g branza sarata
6 oua
2 cani de lapte
doua cani de sifon
o jumatate de cana de ulei
* Preparare
  Branza se rade si se adauga galbenusurile de ou,  laptele , uleiul si mestecam bine , apoi punem sifonul. Rupem cateva foi subtiri din foaia de placinta si le punem  in compozitie. Albusurile se bat spuma si se adauga la sfarsit , mestecand foarte usor.
  Intr-o cratita unsa cu putin unt aranjem 2-3 foi subtiri peste care vom pune compozitia de branza cu ajutorul unui polonic.Vom face asa pana terminam foile , un strat de foaie unul de branza.Cu ultima foaie vom acoperii placinta si o vom unge cu un galbenus de ou.
  O bagam la cuptorul incins pentru cca o ora pana se rumeneste bine. Cand este gata si oprim focul o mai lasam cca 15 minute nu o scoatem imediat pentru a nu se lasa brusc.
* Servire
  Se serveste calda , este foarte gustoasa ! Dar este buna si…

CORNURI CU CEAPA VERDE , BRANZA SI MARAR

Cornurile sunt si vor fi intotdeauna printre preferatele copiilor.Aceasta reteta de cornuri este una gustoasa , sanatoasa si satioasa. * Necesare : 600 g faina 200 ml lapte 2-3 linguri de ulei un pliculet de drojdie uscata o linura rasa de zahar 200 g branza telemea o legatura de ceapa verde  o legatura de marar 2 oua putin unt pentru uns tava * Preparare : Se face un aluat astfel : Se pune drojdia in putina apa calduta cu o lingura de zahar si una de faina si se lasa sa fermenteze.Cand a fermentat se pune peste faina care se va tine la temperatura camerei sa nu fie rece si se va framanta un aluat adaugand treptat laptele caldut si uleiul.Dupa ce am framantat aluatul il acoperim si il lasam la dospit 1-2 ore. Ceapa verde o tocam marunt si o distuim in putin ulei si apa.Cand e gata o lasam la racit apoi amestecam cu branza pe care o faramam cu furculita bine , mararul tocat marunt si un ou. Cu aceasta compozitie vom umple cornurile. Aluatul dupa ce a crescut intindem cate putin din el…