Este sezonul caiselor iar prajitura cu caise este una rapida , delicioasa si racoroasa.
* Necesare
500 g caise bine coapte
o cana si jumatate zahar
o cana si jumatate de faina
6 oua
6 linguri de apa
6 linguri de ulei
un pliculet de zahar vanilat
coaja rasa de la o jumatate de lamaie si apoi zeama de la jumatatea de lamaie
un praf de sare
* Preparare
Se face un sirop cu zaharul si apa pe foc mic pana se topeste bine zaharul.Albusurile se bat spuma bine cu un praf de sare si se adauga treptat siropul de zahar , uleiul , galbenusurile de ou , zaharul vanilat , coaja rasa de lamaie si zeama de lamaie , iar la sfarsit faina.Se mai amesteca putin apoi se toarna compozitia intr-o tava cu hartie pentru copt.Se uniformizeaza bine apoi se orneaza cu felii de caise la care s-au scos samburii. Se introduce tava la cuptor cca 20-25 de minute la foc potrivit.
* Servire
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu