Treceți la conținutul principal

RULADA DE CARTOFI CU SUNCA SI CASCAVAL



  Rulada de cartofi se face destul de repede si este gustoasa si hranitoare.O varianta a ruladei de cartofi este cea umpluta cu sunca si cascaval care va fi una cu siguranta pe gustul celor mici.
* Necesare
500 g cartofi
o lingura de unt sau margarina
un ou
2 linguri de faina de grau
sare
150 g sunca presata
150 g cascaval
2 felii de cascaval emmentaler
optional o jumatate de ardei murat
* Preparare
  Cartofii se fierb in coaje apoi se curata si se farama bine cu o furculita.dupa care adaugam untul , faina , oul si potrivim cu sare dupa gust.Vom obtine un aluat pe care il vom intande pe o folie alimentara.
  Taiem sunca si cascavalul cubulete in marime potrivita si opional ardeiul murat.Le asezam uniform peste foaia  obtinuta din cartofi.Rulam cu ajutorul foliei alimentare si obtinem o rulada pe care o vom lasa la rece 15 minute.
  Dupa ce o scoatem dam la o parte folia alimentara cu grija , asezam rulada intr-o tava unsa cu putin ulei si o invelim cu cele doua felii de cascaval emmentaler  dupa care o bagam la cuptor 15-20 minute.
* Servire
  Se serveste felii calde cu kechap sau alaturi de o salata sau masline.Este foarte gustoasa !

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

BRANZOAIE
E weekend si vreti sa faceti ceva bun ? Branzoiele sunt o varianta buna pentru cei mici.Calde si pufoase ,scoase din cuptor , ele vor fi cu siguranta pe gustul celor mici. *Necesare : 500 g faina de grau o cana de lapte  2-3 linguri de ulei o lingura de zahar un pliculet drojdie uscata praf de sare 2-3 oua 200-300 g branza telemea *Preparare: Se pune drojdia la dospit intr-o cana cu putina apa calda, o lingura de zahar si una de faina. Faina trebuie tinuta la temperatura camerei sa nu fie rece.Se pune intr-un vas mai mare ca sa se poata framanta.Cand drojdia a crescut o golim peste faina de grau , adaugam un praf de sare si incepem sa framantam un aluat ,adaugan incet laptele caldut si uleiul.Aluatul trebuie sa fie mai moale, maleabil , sa ii dam faina atat cat e necesar.Acoperim vasul si lasam la dospit. Intre timp branza o radem si o amestecam cu 1-2 oua, dar oprim putina branza rasa pentru a presara pe deasupra. Cand aluaul a crescut incepem sa rupem bucatele pe care le …

PLACINTA IN CRATITA

Placinta in cratita e mai putin cunoscuta dar este foarte gustoasa si se prepara repede si usor.
* Necesare
o foaie de placinta
400 g branza sarata
6 oua
2 cani de lapte
doua cani de sifon
o jumatate de cana de ulei
* Preparare
  Branza se rade si se adauga galbenusurile de ou,  laptele , uleiul si mestecam bine , apoi punem sifonul. Rupem cateva foi subtiri din foaia de placinta si le punem  in compozitie. Albusurile se bat spuma si se adauga la sfarsit , mestecand foarte usor.
  Intr-o cratita unsa cu putin unt aranjem 2-3 foi subtiri peste care vom pune compozitia de branza cu ajutorul unui polonic.Vom face asa pana terminam foile , un strat de foaie unul de branza.Cu ultima foaie vom acoperii placinta si o vom unge cu un galbenus de ou.
  O bagam la cuptorul incins pentru cca o ora pana se rumeneste bine. Cand este gata si oprim focul o mai lasam cca 15 minute nu o scoatem imediat pentru a nu se lasa brusc.
* Servire
  Se serveste calda , este foarte gustoasa ! Dar este buna si…

CORNURI CU CEAPA VERDE , BRANZA SI MARAR

Cornurile sunt si vor fi intotdeauna printre preferatele copiilor.Aceasta reteta de cornuri este una gustoasa , sanatoasa si satioasa. * Necesare : 600 g faina 200 ml lapte 2-3 linguri de ulei un pliculet de drojdie uscata o linura rasa de zahar 200 g branza telemea o legatura de ceapa verde  o legatura de marar 2 oua putin unt pentru uns tava * Preparare : Se face un aluat astfel : Se pune drojdia in putina apa calduta cu o lingura de zahar si una de faina si se lasa sa fermenteze.Cand a fermentat se pune peste faina care se va tine la temperatura camerei sa nu fie rece si se va framanta un aluat adaugand treptat laptele caldut si uleiul.Dupa ce am framantat aluatul il acoperim si il lasam la dospit 1-2 ore. Ceapa verde o tocam marunt si o distuim in putin ulei si apa.Cand e gata o lasam la racit apoi amestecam cu branza pe care o faramam cu furculita bine , mararul tocat marunt si un ou. Cu aceasta compozitie vom umple cornurile. Aluatul dupa ce a crescut intindem cate putin din el…