Recomandat *

luni, 5 decembrie 2016

MUSACA DE CARTOFI

MUSACA DE CARTOFI


O reteta pentru o masa consistenta , gustoasa potrivita pentru zilele friguroase deoarece aduce un aport mare de energie.Se prepara destul de repede si usor si este foarte gustoasa.
* Necesare :
1 kg de cartofi (pot fi albi sau rosii )
400 g carne tocata
2-3 cepe
un ou
4-5 linguri bulion sau 2-3 de pasta de rosii
o legatura de patrunjel verde
sare si piper
* Preparare :
Pentru a nu sta foarte mult in cuptor si a fi sigur ca musacaua se face bine puneti cartofii mai intai la fiert intregi , in coaje dar nu ii fierbeti foarte mult.La fel putem face si cu ceapa sa o distuim putin in ulei cu apa dupa ce o taiem pestisori sau o lasam cu putina sare sa se inmoiae inainte de a o folosi tot la fel taiata pestisori.
Cand au fiert cartofii ii curatam de coaje si ii tocam feliute dar potrivite nici subtiri dar nici prea groase.Daca nu este mare cartoful se poate taia in doua pe lungime apoi feliute.Incepem sa ii asezam in tava in care am pus putin ulei.Dupa ce am pus un strat de cartofi feliute potrivim cu sare sau vegeta si piper apoi adaugam un strat de ceapa pe care fie am distuit-o fie am lasat-o cu sare.Continuam cu carnea tocata peste care punem din nou putina sare sau vegeta si piper.Punem iarasi strat de cartofi ,ceapa , carne pana cand terminam.
Introducem tava la cuptor si punem o jumatate de pahar de apa in tava.Lasam sa se intrepatrunda aromele si sa sece apa apoi adaugam bulionul si deasupra oul batut.Cand este rumena aproape de final presaram si patrunjelul verde tocat.Daca ni se pare ca a secat prea mult putem sa mai adaugam putina apa sa nu iese seaca ea trebuie sa aibe si putina zeama, deoarece este mult mai savuroasa.
* Servire :
Se serveste calda , imreuna cu familia !

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

ARDEI UMPLUTI CU BRANZĂ SI BACON

ARDEI UMPLUTI CU BRANZA SI BACON Este sezonul sarbatorilor si toti alergam dupa retete bune , gustoase , sa se faca rapid si daca s-ar ...