CHIFTELE-SURPRIZA IN SOS DE ROSII
Chiftelutele sunt printre preferatele celor mici. Aceasta este o alta varianta a chiftelelor , consistenta si gustoasa . Nu este greu de facut si nu necesita mult timp de preparare .
* Necesare :
pentru 4 chiftele ( ies mari si sunt consistente o chiftea este suficienta ca portie pentru un copil )
400 g carne tocata de vita sau amestec ( vita+porc)
4 oua (un ou pentru fiecare chiftea )
2-3 linguri faina de grau
2-3 linguri pesmet
ulei
sare si piper
pentru sos :
o ceapa mica
4-5 linguri bulion
patrunjel verde sau busuioc
* Preparare :
Ouale se pun la fierb si se fierb dupa cum le preferati. Daca va plac mai moi le puteti lasa sa fie mai moi. Se curata apoi cu grija sa ramana intregi.
Se inveleste apoi fiecare ou cu carne tocata pe care am potrivit-o cu sare si piper apoi se da prin faina si pesmet.
Se pun la rumenit in ulei si se se intorc pe toate partile pentru a se face uniform iar cand sunt gata se scot cu paleta pe un platou.
Separat se face sosul de rosii distuind ceapa tocata marunt apoi adaugam bulionul potrivim cu sare sau vegeta si la sfarsit punem patrunjelul verde tocat sau busuiocul.
* Servire :
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu