Recomandat *

vineri, 28 aprilie 2017

EVANTAI DE CARTOFI CU CARNE SI ARDEI



  O reteta  gustoasa care se face destul de repede si este foarte satioasa .Odata incercata veti dorii sa o faceti mai des mai ales in weekend pentru a o servi cu toata familia.
* Necesare
5-6 cartofi mai mari , mai lungi
400 g de carne tocata amestec
un ou 2-3 linguri de lapte
2 felii de paine
2-3 linguri faina de grau sau pesmet
un ardei gras rosu mare
5-6 linguri de bulion sau rosii pasate
sare si piper
patrunjel verde
2-3 graunti de usturoi
optional 8-10 felii de salam
* Preparare
  Cartofii se curata de coaje si se cresteaza cu cutitul pe latimea lor dar nu trebuie taiati de tot.Separat pregatim chiftele de carne in care vom inmuia cele doua felii de paine in lapte si le vom pune in carne pentru a le da un gust mai bun.Vom pune oul si vom potrivi cu sare si piper , apoi vom toca si putin patrunjel verde.Formam chiftele mai plate , le trecem putin prin faina sau pesmet si le vom praji putin in ulei pe ambele parti.Le vom scoate pe un servetel si apoi le vom introduce in crestaturile de la cartofi , lasand loc si pentru ardei si daca dorim si ne place putem combina si cu felii de salam rotund si vom combina o chiftea , o felie de ardei rosu apoi una de salam in toate crestaturile.cartofilor.
  Aranjam cartofii in tava si punem apa pana  la jumatatea lor , apoi ii bagam la cuptor la foc mare.
  Separat punem bulionul sau rosiile pasate intr-un castron si vom potrivi cu sare si piper .Optional putem pune si o lingurita de zahar pentru a intensifica gustul rosiilor.
  Cand a secat apa din tava punem rosiile si mai lasam la cuptor cca 20 de minute.Cartofii trebuie incercati daca sunt patrunsi bine si daca ni se pare ca inca sunt tari mai putem adauga putina apa si ii mai lasam pana se patrund bine si apoi adaugam rosiile..La terminare tocam usturoiul si patrunjelul marunt si le adaugam peste cartofi.
* Servire
Se servesc calzi !
Sunt deliciosi si consistenti !

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

ARDEI UMPLUTI CU BRANZĂ SI BACON

ARDEI UMPLUTI CU BRANZA SI BACON Este sezonul sarbatorilor si toti alergam dupa retete bune , gustoase , sa se faca rapid si daca s-ar ...