Recomandat *

vineri, 7 aprilie 2017

CARTOFI UMPLUTI CU OREZ



  Este o retete veche , care isi pastreaza savoarea si gustul de alta data .Desii are ingrediente foarte simple o sa fiti surprinsi de savoarea ei. Este adevarat ca de multe ori lucrurile simple sunt cele mai placute , iar aceasta se adevereste si in aceasta reteta .O veti indragii imediat dupa ce o veti face si o sa va doriti sa o faceti des , chiar daca este o reteta de post.
* Necesare
8-10 cartofi mai mari
1 ceapa mare
doi ardei rosii
doi morcovi
o legatuta de patrunjel verde
o legatura de marar verde
4-5 linguri de orez
sare si ulei
* Preparare
Ceapa se curata si se toaca marunt si se pune la calit in putin ulei si putina apa dupa care se adauga morcovul ras pe razatoare , si ardeiul tocat marunt. Adaugam apoi orezul si punem cate o lingura de apa pana se inmoaie bobul..Potrivim cu sare. Compozitia trebuie sa fie consistenta sa nu fie zemoasa.Dupa ce s-a inmuiat bobul de orez lasam compozitia la racit si apoi adaugam patrunjelul tocat marunt.
 Cartofii ii curatam de coaje si le vom face un capacel , apoi vom scobii miezul acestora lasand gol.
Miezul scos il puteti toca si congela pentru a-l putea folosi la ciorbe.
Ii umplem pe fiecare si le punem apoi capacelul , dupa care ii vom aranja intr-un vas in care vom adauga supa de zarzavaturi ( sau apa ) , un ardei si un morcov taiat.
  Se fierb la foc mic , se adauga un praf de sare iar aproape de final mararul verde tocat marunt.
* Servire
Se servesc calzi .Veti ramane surprinsi ce gustosi sunt chiar daca au ingrediente asa simple, in plus sunt si foarte sanatosi !


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

ARDEI UMPLUTI CU BRANZĂ SI BACON

ARDEI UMPLUTI CU BRANZA SI BACON Este sezonul sarbatorilor si toti alergam dupa retete bune , gustoase , sa se faca rapid si daca s-ar ...