Recomandat *

miercuri, 26 aprilie 2017

CHIFLE DIN SECARA CU IN SI SUSAN



  Chiflele sunt foarte hranitoare si daca le facem cu faina de secara si adaugam si seminte ele sunt si sanatoase si pot asigura energia necesara.Se pot servi dimineata la micul dejun alaturi de un iaurt si seara cu ce va place , fiind o masa hranitoare si sanatoasa.
*Necesare
300 g faina de secara
200 g faina integrala (sau alba )
drojdie uscata (un pliculet )
1 lingura seminte de in
1 lingura seminte de susan
sare
o lingurita de zahar
ulei
* Preparare
  Se pune drojdia uscata la crescut in putina apa calduta cu o lingurita de zahar si una de faina.Cand a crescut facem un aluat din faina  de secara si cea integrala sau alba pe care le amestecam cu drojdia crescuta si putina apa calduta si praful de sare .Aluatul trebuie sa fie lasat mai moale , sa fie elastic .    Dupa ce am framantat bine aluatul adaugam utin ulei cca o lingura si mai framantam putin , dupa care il acoperim si il lasam sa creasca cca doua ore.Cand aluatul a crescut formam mingi din aluat pe care le vom aranja intr-o tava unsa cu unt sau putin ulei si tapetata cu faina.Ungem chiflele cu galbenus de ou si presaram semintele de in si susan pe care le amestecam inainte.Se lasa la copt aproximativ o ora.
* Servire
  Se servesc calde , dar sunt bune si reci !
Sunt hranitoare si sanatoase !

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

ARDEI UMPLUTI CU BRANZĂ SI BACON

ARDEI UMPLUTI CU BRANZA SI BACON Este sezonul sarbatorilor si toti alergam dupa retete bune , gustoase , sa se faca rapid si daca s-ar ...