Recomandat *

luni, 23 ianuarie 2017

LASAGNA CU CARNE SI CIUPERCI

Este o reteta care necesita mai mult timp , dar pentru weeked este ideala , servita alaturi de intreaga familie.Este foarte consistenta deoarece are un continut caloric ridicat  datorita ingrendientelor pe care le contine, ideal  ar fi sa o mancam atunci cand avem pofta , nu regulat.
* Necesare :
500 g foi lasagna ( o cutie )
150 g parmezan
pentru umplutura
500 g carne tocata amestec
500 g ciuperci
200 g rosii in bulion
1-2 cepe
sare , piper
busuioc
pentru sos bechamel :
50 g unt
50 g faina de grau
500 ml lapte
* Preparare :
Ceapa se spala , se curata , se taie marunt si se caleste in putin ulei.Se adauga apoi carnea tocata si putina apa sau zeama de supa pentru un gust mai intens.Ciupercile se spala , se curata de pielite , se taie marunt si se adauga si ele peste carne. Cand este aproape gata adaugam rosiile in bulion ,potrivim cu sare si piper si lasam sa sece.
Vom pegatii sosul bechamel astfel :
Punem untul la topit apoi adugam faina cate putin , apoi lapte usor si vom amesteca sa nu se faca cocoloase.
Vom pune pe tava din compozitia de carne apoi foile de lasagna pe care le vom umezii inainte in apa rece ,vom continua cu sos bechamel ,parmezan ras ,si vom face asa straturi pana vom termina foile.Deasupra vom pune sos bechamel si parmezan ras.
Introducem tava la cuptor si o lasam cca 40-50 minute pana se rumeneste
* Servire :
Se seveste calda alaturi de intreaga familie !

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

ARDEI UMPLUTI CU BRANZĂ SI BACON

ARDEI UMPLUTI CU BRANZA SI BACON Este sezonul sarbatorilor si toti alergam dupa retete bune , gustoase , sa se faca rapid si daca s-ar ...