Recomandat *

vineri, 30 septembrie 2016

PLACINTA DE CASA



O reteta de weekend cu gust de copilarie.Usor de facut si gustoasa ce sigur ne va aminti si noua de copilarie si de linistea si bucuria ce domnea in casa atunci cand toata familia se intregea la masa.Lucrurile simple pot sa aduca mai multa bucurie decat ne putem astepta.
<3 Necesare :
1 kg de faina 
1 plic de drojdie uscata ( sau proaspata )
o lingura de zahar 
un praf de sare
Pentru umplutura:
300-400 g branza telemea
3-4 oua
< Preparare: 
Pentru a iesi un aluat pufos nu trebuie neaparat sa folosim lapte sau oua.
Secretul sta in a pune drojdia la fermentat separat intr-o cana cu putina apa calduta ,o lingura de zahar si una de faina.O lasam putin sa creasca si abia apoi o punem peste faina care trebuie sa fie la temperatira camerei.Mai adaugam  putina apa calduta si incepem sa framantam.Nu trebuie sa-i dam prea multa faina aluatului decat atat cat e nevoie.Sa fie mai moale,elastic.Se acopera vasul cu un prosop si se lasa la dospit.Cand a crescut se imparte aluatul in doua.Separat se rade branza si  adauga oule batute.Se unge tava cu unt se  pune o foaie care se face din aluat.Se pune deasupra branza cu oule batute apoi deasupra inca o foaie din aluat.Se unge foaia de deasupra cu un galbenus de ou si se baga la cutorul deja incins.Se coace aprox. o ora.
<3 Servire :
Se serveste calda cu toti membrii familiei :).
Nimic nu se compara cu mirosul de paine calda intr-un camin linistit !

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

ARDEI UMPLUTI CU BRANZĂ SI BACON

ARDEI UMPLUTI CU BRANZA SI BACON Este sezonul sarbatorilor si toti alergam dupa retete bune , gustoase , sa se faca rapid si daca s-ar ...