Treceți la conținutul principal

CORABIOARE DE CARTOFI CU BRANZA SI SMANTANA

Un preparat rapid si usor de digerat sunt si aceste corabioare de cartofi umplute cu branza.Pe langa faptul ca se fac usor si repede , ele sunt si foarte gustoase.
<3 Necesare :(pentru o tava de cuptor de aragaz obisnuit)
7-8 cartofi medii
200-300 g branza potrivit de sarata
O lingura de unt
1-2 oua
smantana pentru servire
<3 Preparare:
Se fierb cartofii in coaje si se lasa sa se raceasca dar nu definitiv pentru a fi usor de decojit.Se taie cartofii pe jumatate pe lungimea lor si cu ajutorul unei lingurite se scobeste mijlocul acestora lasandu-i sub forma de corabioare.
Miezul acestora se farama cu furculita si se amesteca cu branza care se rade,ouale
si untul.Cu aceasta compozitie se umplu cartofii pe care i-am pregatit inainte, dupa care se aseaza in tava si se baga la cuptor 15-20 minute cat sa prinda crusta.
<3 Servire:
Se servesc calzi cu smantana.
Cu siguranta copii vor fi incantati!

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

OMLETA-RULOU

O reteta de omleta rulata care este sigur pe gustul celor mici si pe care o putem face dupa preferintele lor, o putem umple cu ceeace doresc ei. <3 Necesare : Pentru 2 portii pentru omleta 4 oua proaspete un praf de sare si daca ne place gustul de malai putem adauga o lingura rasa de faina de malai, aceasta ii va da omletei un gust si o savoare speciala. pentru umplutura : pot fi diverse in functie de ceace dorim: pasta de branza sau ardei ,salam ,sunca, cascaval ,ardei,masline etc. <3 Preparare : Ouale se bat ,se adauga un praf de sare si daca dorim o lingura de faina de malai. Se toarna compozitia intr-o tigaie si se face ca pe clatita mai intai pe o parte,apoi si pe cealalta.Cand e gata o scoatem pe un tocator sau pe un platou pentru a o putea rula.Punem ingredientele pe care le dorim tocate marunt, daca punem pasta de branza sau ardei se unge omleta  si mai apoi punem celelalte tocate marunt.Rulam cu grije omleta. <3 Servire : Se serveste calda , simpla sau cu kechap.

OUA UMPLUTE CU PATEU DE FICAT DE PASARE

Ouale umplute se fac foarte repede , sunt gustoase si sanatoase si pot fi o masa consistenta care sa asigure necesarul de energie pentru organism.
* Necesare
6 oua
200 g pateu de ficat de pasare
o lingurita de mustar dulce
un ou
sare si piper
patrunjel verde pentru ornat
* Preparare
  Ouale se fierb aproximativ 10 minute pentru a fi fierte bine iar apoi se introduc in apa rece sau chiar cu gheata daca avem la indemana .Apa rece si in special gheata va face ca oula se se decojeasca mai usor , frumos fara sa se farame.
  Dupa ce le-am decojit le taiam pe jumatate pe lungime si vom scoate galbenusurile cu grija.Vom amesteca apoi galbenusurile cu pateul de ficat de pasare si vom potrivii cu sare si putin piper.
  Separat facem maioneza cu galbenusul de ou care trebuie sa fie la temperatura camerei , nu rece , peste care adaugam inainte de a pune ulei , un praf de sare si o lingurita de mustar.
  Umplem fiecare jumatate de ou cu pasta de pateu de ficat pe care am pregatit-o , apoi punem…

MALAI LA CUPTOR

Daca aveti pofta de malai incercati aceasta reteta simpla si savuroasa.Nu sunt necesare multe ingrediente , iar gustul este unul foarte fin. In plus este foarte sanatoasa si se face repede.
* Necesare
3 cani faina de malai
3 cani faina de grau
2 cani de lapte ( sau sifon daca vreti sa o faceti de post )
o cana de ulei dar nu o umpleti cu  ulei , puneti in ea doar 3 sferturi ulei si completati apoi cu lapte ( sau sifon )
un praf de copt pe care il stingeti cu putin otet
sare
* Preparare
Se amesteca faina de malai cu cea de grau dupa care se adauga laptele sau sifonul caldut , praful de copt stins cu putin otet si apoi puneti putina sare dupa gust.Dupa ce amestecati bine toate ingredientele turnati compozitia intr-o tava de copt.Introducem tava la cuptor si o lasam cca 40-50 de minute.Putem sa incercam cu o scobitoare mijlocul si daca nu se lipeste compozitia de scobitoare inseamna ca este copt.
* Se serveste cald dar este gustos si rece. Are gust bun si fin , de prajitura.