Recomandat *

vineri, 23 septembrie 2016

PASTE COLORATE CU TON

Pastele se afla si ele printre preferatele copiilor.Daca sunt si colorate ele devin si mai interesante pentru ei.Aceasta varianta cu ton este una usoara si sanatoasa.Optati pentru tonul in ulei nu in saramura deoarece isi pastraza mai bine proprietatile nutritive.
<3 Necesare:
o punga de paste colorate 250 g
o ceapa mica
1-2 linguri sos de rosii sau bulion
<3 Preparare :
Pastele se fierb in apa cu putina sare si un strop de ulei pentru a nu se lipii intre ele.Dupa fierbere se toarna apa rece si se lasa ca sa se pastreze culorile pana pregatim sosul.Din apa care au fiert oprim un polonic pentru a pune la sos.
Se toaca ceapa marunt si se caleste cu putin ulei si apa pe care am pastrat-o de la paste.Cand se inmoaie bine adaugam tonul.Daca tonul are mult ulei mai strecuram din el pentru ca pastele sa nu fie uleioase.Lasam putin sa se intrepatrunda cu ceapa dupa care adaugam sosul de rosii sau bulionul si lasam sa se distuie putin.Intre timp strecuram pastele din apa rece si le lasam sa scurga.Cand sunt bine scurse le adaugam peste sos si amestecam bine.Mai lasam cca 5 minute dupa care putem opri focul.Pastele sunt gata !
<3 Servire:
Se presara busuioc si se servesc calde dar sunt bune si reci.


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

ARDEI UMPLUTI CU BRANZĂ SI BACON

ARDEI UMPLUTI CU BRANZA SI BACON Este sezonul sarbatorilor si toti alergam dupa retete bune , gustoase , sa se faca rapid si daca s-ar ...