Recomandat *

vineri, 16 iunie 2023

,,PIRJOALA" DE DOVLECEL CU BRANZA SI MARAR







       În sezonul de primăvară-vară se poate face de mai multe ori pentru ca dovlecelul rezistă câteva luni ,iar la market se poate găsi și iarna.

Ingrediente:

2-3 dovlecei de mărime medie

200 g brânza mai tare

2 oua

o legătură de mărar 

1-2 linguri de faină alba

piper

puțin ulei pentru prăjit

    Opțional se poate pune și ceapă verde tocată sau usturoi pisat.Se poate face deasemenea mujdei de usturoi pentru cei care iubesc usturoiul.

  Se curața dovleceii de coaje și se dau pe    răzătoare. Se lasă la scurs într-o strecurătoare.Dupa ce s-au scurs bine dovleceii, se adaugă brânza rasă , ouăle și mărarul iar  opțional ceapa tocată și/sau usturoiul.                                                        
     Potrivim la gust și cu puțin piper și se adaugă și faina pentru a lega compoziția mai bine.

     Încingem bine o tigaie cu puțin ulei și punem compoziția ca pe clătită.Lăsăm sa rumenească bine pe ambele părți.Ca sa fiți siguri ca nu se rupe după ce o întoarceți , o puteți tăia pe jumătate în tigaie ca întoarcerea ei sa fie mai sigură să nu se rupă.

  Se servește calda cu roșii sau mujdei de usturoi.Este delicioasă !







   În sezonul de primăvară-vara se poate face de mai multe ori pentru ca dovlecelul rezista careva luni ,iar la market se poate găsi și iarna.

Ingrediente:

2-3 dovlecei de mărime medie

200 g branza mai tare

2 oua

o legătură de mărar 

1-2 linguri de faina alba

piper

puțin ulei pentru prăjit

    Opțional se poate pune și ceapa verde tocata sau usturoi pisat.Se poate face deasemenea mujdei de usturoi pentru cei care iubesc usturoiul.



  Se curata dovleceii de coaje și se dau pe răzătoare. Se lasă la scurs într-o strecurătoare.Dupa ce s-au scurs bine dovleceii,se adaugă branza rasa , ouăle și mărarul iar  opțional ceapa tocata și/sau usturoiul.Potrivim la gust și cu puțin piper și se adaugă și faina pentru a lega compoziția mai bine.

   Încingem bine o tigaie cu puțin ulei și punem compoziția ca pe clătită.Lasam sa rumenească bine pe ambele părți.Ca sa fiți siguri ca nu se rupe după ce o întoarceți , o puteți tăia pe jumătate în tigaie ca întoarcerea ei sa fie nai sigură sa nu se rupă.

  Se servește calda cu roșii sau mujdei de usturoi.Este delicioasa !











Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

ARDEI UMPLUTI CU BRANZĂ SI BACON

ARDEI UMPLUTI CU BRANZA SI BACON Este sezonul sarbatorilor si toti alergam dupa retete bune , gustoase , sa se faca rapid si daca s-ar ...