PLACINTA CU CARNE
Este o placinta consistenta , gustoasa care nu are cum sa nu fie pe placul celor mici .Se prepara repede si potoleste pofta de placinta oricarui pofticios.
* Necesare :
un aluat foiletaj - este mai bine preparat decat foile de placinta ,astfel placinta va iesii mai gustoasa si aspectoasa
500 g carne tocata vita pentru a fi mai usoara dar puteti folosii si amestec
2 oua
3-4 cepe de marime medie
putin ulei
putin unt sau margarina
sare si piper
* Preparare ;
Aluatul se lasa sa dezghete la temperatura optima de a putea lucra cu el ,sa nu fIe nici inghetat dar nici prea moale.Curatam ceapa , o spalam , o tocam marunt si o calim in putin ulei , ea nu este nevoie sa o calim foarte mult deoarece se mai face si in placinta.Dupa ce s-a distuit putin adaugam carnea pe care o lasam sa distuie putin impreuna cu ceapa iar cand este gata potrivim cu sare si piper.
Lasam compozitia la racit iar cand este racita punem un ou pentru ca sa se lege mai bine.
Cu aceasta compozitie vom umple aluatul pe care il vom taia in fasii mai late.Vom pune compozitie pe aluat si vom rula , vom obtine astfel rulouri lungi pe care le vom aseza in tava unsa cu putin unt ,sub forma de spirala.
* Necesare :
un aluat foiletaj - este mai bine preparat decat foile de placinta ,astfel placinta va iesii mai gustoasa si aspectoasa
500 g carne tocata vita pentru a fi mai usoara dar puteti folosii si amestec
2 oua
3-4 cepe de marime medie
putin ulei
putin unt sau margarina
sare si piper
* Preparare ;
Aluatul se lasa sa dezghete la temperatura optima de a putea lucra cu el ,sa nu fIe nici inghetat dar nici prea moale.Curatam ceapa , o spalam , o tocam marunt si o calim in putin ulei , ea nu este nevoie sa o calim foarte mult deoarece se mai face si in placinta.Dupa ce s-a distuit putin adaugam carnea pe care o lasam sa distuie putin impreuna cu ceapa iar cand este gata potrivim cu sare si piper.
Lasam compozitia la racit iar cand este racita punem un ou pentru ca sa se lege mai bine.
Cu aceasta compozitie vom umple aluatul pe care il vom taia in fasii mai late.Vom pune compozitie pe aluat si vom rula , vom obtine astfel rulouri lungi pe care le vom aseza in tava unsa cu putin unt ,sub forma de spirala.
Ungem apoi cu galbenus pentru culoare , putin unt sau margarina sa nu se usuce prea tare si o bagam la cuptor incins dinainte , lasand-o pana se rumeneste
* Servire: Se serveste calda cu toata familia :) ! Este foarte gustoasa si satioasa !
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu