Lipia cu oregano este facuta in casa este un deliciu si o puteti face de cate ori doriti si aveti timp , ea inlocuind painea de zi cu zi , si poate fi servita cu orice mancare .
* Necesare
300 g faina de grau
2 ligurite drojdie uscata
o lingurita de zahar
o lingura de ulei
un praf de sare
oregano
* Preparare
Se pune drojdia la crescut in putina apa calduta cu o lingurita de zahar si una de faina.Cand a crescut o amestecam cu faina pe care am tinut-o la temperatura camerei , adaugam un praf de sare si o lingura de ulei si facem un aluat mai moale. Il acoperim si il lasam sa creasca cca 2 ore.Dupa ce a crescut rupem o bucata din aluat si il intandem mai subtire , in forma rotunda .Pentru lipii si turtite este necesara o tigaie cu fundul mai gros , daca tigaia este subtire lipia se va arde la exterior si va ramane cruda la interior.Presaram oregano pe o parte a lipiei si o punem la copt in tigaia incinsa , la foc mic .Pe partea care este sus presaram oregano fiind in tigaie.O intoarcem apoi si pe partea cealalta.Nu trebuie lasata mult daca este subtire.Cand este facuta ea devine usoara si se intoarce usor de pe o parte pe cealalta.
* Servire
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu