Recomandat *

luni, 8 mai 2017

CIORBA DE PESTE



  Ciorba de peste este usoara si revigoranta , mai ales in zilele toride de vara .Se prepara repede si este foarte sanatoasa.O sa fiti surprinsi poate , dar ciorba de peste este mult mai gustoasa atunci cand este facuta din capetele de la peste si nu din trunchiul acestuia.Cand aveti peste si il prajiti , opriti capetele si faceti o ciorba revigoranta , gustoasa si sanatoasa.
* Necesare
1-2 capete de peste mai mare cum este crapul dar se poate face si din alt peste cum este macroul si puneti mai multe
o ceapa medie
un morcov
un ardei capia sau gras
o radacina de telina
2-3 rosii mici sau bulion
o legatura de leusten verde
bors sau otet de mere
optional un ou
* Preparare
  Legumele se spala, se curata si se taie marunt , dupa care se calesc in putin ulei si apa iar la sfarsit adaugam rosiile sau bulionul.Cand sunt gata se adauga apa in cantitatea dorita si se potriveste cu sare.   Lasam sa dea un clocot si adaugam capetele de peste pe care le-am lasat in apa rece
dinainte.Fierbem la foc mic , dar nu foarte mult pentru a nu se farama pestele.Acrim apoi cu putin bors , dar daca nu aveti la indemana se poate si cu otet de mere. Daca va place puteti face "zdrente "din ou pe care il bateti cu 1-2 linguri de otet de mere si il adugati cand ciorba este gata.
* Servire
  Se serveste calda cu leustean verde tocat , cu lipie de casa sau mamaliguta.
Este foarte gustoasa si sanatoasa !

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

ARDEI UMPLUTI CU BRANZĂ SI BACON

ARDEI UMPLUTI CU BRANZA SI BACON Este sezonul sarbatorilor si toti alergam dupa retete bune , gustoase , sa se faca rapid si daca s-ar ...