Recomandat *

luni, 3 aprilie 2017

OUA MARINATE



Este o reteta pe cat de simpla pe atat de gustoasa.Se face repede si in preajma sarbatorilor de Paste este o reteta inedita , gustoasa si chiar si dupa se poate prepara din ouale ramanse de Paste.
 O puteti face in schimb oricand , pentru ca este rapida , gustosa si sanatoasa.
* Necesare
pentru un borcan de 800 ml
8 oua
o cana de apa
o cana de otet
cateva feliute de ceapa sau graunti de usturoi ( puteti pune ambele daca va place )
1-2 foi de dafin
cateva boabe de piper
cateva boabe de mustar sau coriandru daca va place
sare (cca o lingura rasa )
* Preparare
Ouale se pun la fiert 10 minute pentru a fi bine fierte si se lasa la racit.Intr-o cratita se pune apa , otetul si restul ingredientelor la fiert.Curatam ouale de coaje dupa ce s-au racit si le aranjam in borcan.Cand a fiert apa o turnam peste oua , ca la muraturi , cu grije sa nu spargem borcanul.Puteti pune o lama de cutit sau o coada de lingura de metal sub borcan si turnati cate putin pana umpleti borcanul.Acestea vor ajuta sa nu se sparga borganul datorita temperaturii ridicate.Dupa ce am umplut borcanul , strangem capacul si lasam sa se raceasca.Atunci cand este racit bine il pastram la frigder o saptamana dupa care le putem savura cu placere .
* Servire
Se servesc alaturi de salate. Sunt foarte aromate si gustoase !

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

ARDEI UMPLUTI CU BRANZĂ SI BACON

ARDEI UMPLUTI CU BRANZA SI BACON Este sezonul sarbatorilor si toti alergam dupa retete bune , gustoase , sa se faca rapid si daca s-ar ...