Recomandat *

luni, 10 aprilie 2017

FI TU "SAREA SI PIPERUL"



   "Sarea si piperul" este o expresie folosita nu numai in bucatarie cand vrem sa evidentiem gustul mancarii ci si atunci cand ne referim la oameni , la calitatile acestora.
   Sarea si piperul are o importanta majora in bucatarie , in special sarea care da savoarea mancarii . Mancarea oricat de bine preparata ar fi ,fara sare ar fi fada , fara gust.Multi o considera nesemnificativa ,si intr-adevar trebuie consumata cu moderatie pentru a fi sanatosi , dar nu putem renunta definitiv la ea , atunci nimic nu ar mai avea gust.Ca si in povestea imparatului care si-a supus fetele la incercare si cea mica a spus ca il iubeste atat de mult ca sarea in bucate , pe moment a crezut ca il iubeste foarte putin , dar a realizat mai tarziu ca de mult  il iubea de fapt.
  Piperul , da intensitate gustului , facand mancarea sa fie cu un gust mai intens , devenind astfel o placere atunci cand o savuram.
  In familie apar multe probleme de-a lungul vietii pe care trebuie sa le facem fata si de multe ori devenim neputinciosi , avem asteptari mari de la viata si de la cei apropiati noua , in special cand suntem tineri.Atunci cand viata ne mai loveste sau cei apropiati nu se ridica la nivelul asteptarilor noaste incepem sa ne demoralizam usor , fara sa simtim.
  Incearca sa fi tu "sarea si piperul" in familie si vei vedea ca lucrurile se vor schimba usor in bine. Condimenteaza-ti viata ! Zambeste si vei vedea ca zambetul e molipsitor , vor zambi si ceilalti alaturi de tine. Cumpara oazional flori ieftine de sezon care iti vor inveselii casa si vor da si celorlalti o stare de bine. Savureaza o cafea impreuna cu ceilalti , in functie de ce isi doresc , fai si copiilor o ciocolata calda si stati de vorba cand sunteti toti , intrebati ce au mai facut fiecare sau ce probleme au.
Veti vedea ca stresul se va mai rispii si familia va devenii mai unita.
  Faceti surprize celorlalti atunci cand puteti si aveti ocazia , prin lucruri simple dar care pot insemna mult.
   E bine sa aveti idealuri dar nu va ridicati standardele prea sus daca acestea va duc la epuizare, avand si de la ceilalti pretentii prea mari. Facand aceasta cu pasi mici dar siguri , va fi cate o victorie castigata si astfel progresul va fi garantat.
  Asadar decat sa avem de la ceilalti asteptari prea mari , dorind sa fim fericiti , incearca sa fi tu "sarea si piperul" si vei vedea o schimbare majora in bine.
                                 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

ARDEI UMPLUTI CU BRANZĂ SI BACON

ARDEI UMPLUTI CU BRANZA SI BACON Este sezonul sarbatorilor si toti alergam dupa retete bune , gustoase , sa se faca rapid si daca s-ar ...