Recomandat *

luni, 11 septembrie 2023

SOS DE BRANZA PENTRU CARNE

   Un sos savuros ce se poate servi la friptura dar se poate servi foarte bine cu cartofi natur , prăjiți, sau peste paste.

  Se face foarte rapid și se poate păstra la frigider 1-2 zile.

Ingrediente:

Un cubuleț de unt

2 linguri faina alba

200 ml lapte

100 ml de smântână

150 g branza diverse tipuri după gust ? Poate fi de capra , oaie , cedar sau ce gust ne place)

Un praf de piper

Preparare:

  Se pune untul la încins și se adaugă faina sa se omogenizeze bine.Se adaugă branza tocată mărunt sau rasă pe răzătoarea Mare.

  Se adaugă smântână și se amestecă bine.Se pune și praful de sare.

  Se adaugă laptele treptat și se amestecă pina se obține o pasta omogena.Se lasă la fiert pina se obține o consistenta bună la sos cca 5 min.

  Se pliază foarte bine pe carne , paste,  cartofi

 După oreferinta se poate pune și verdeață. Eu am adăugat mărar. 




Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

ARDEI UMPLUTI CU BRANZĂ SI BACON

ARDEI UMPLUTI CU BRANZA SI BACON Este sezonul sarbatorilor si toti alergam dupa retete bune , gustoase , sa se faca rapid si daca s-ar ...