Recomandat *

joi, 13 octombrie 2016

FICATEI DE PASARE CU PIURE DE MORCOVI


O reteta care incanta gusturile celor mici deoarece combinatiile dintre gusturi sunt deosebite.Aroma si gustul dulceag al pireului de morcovi se imbina perfect cu gustul ficateilor de pasare facuti sub capac.
<3 Necesare :
500 g ficatei de pasare
Pentru piure:
8-10 morcovi
2-3 cartofi
o lingura de unt
<3 Preparare :
Morcovii se curata si se taie rondele dupa care se pun la fiert.Dupa ce au fiert putin adaugam si cartofii pe care i-am curatat si ii taiem rondele.Cartofii se pun la fiert mai tarziu deoarece au timp diferit de  fierbere decat morcovii.
Cand au fiert strecuram apa ( putem opri putina pentru a adauga la pireu daca preferam un pireu mai moale, mai pufos).
Se farama bine, apoi se adauga putina apa de la fiert, iar la sfarsit untul.Potrivim cu  sare si pireul este gata.
Ficateii inainte de a-i gati se tin in apa rece cel putin 30 de minute ,aceasta pentru a nu a mai avea gust amar.Se. calesc cu putin ulei la foc mediu,  sub capac.Cand sunt gata se potrivesc cu sare.
<3 Servire :
Se serveste cald.
Este o mancare colorata ,gusoasa, pe placul celor mici !

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

ARDEI UMPLUTI CU BRANZĂ SI BACON

ARDEI UMPLUTI CU BRANZA SI BACON Este sezonul sarbatorilor si toti alergam dupa retete bune , gustoase , sa se faca rapid si daca s-ar ...