CHIFTELUTE DE CARTOFI
O rețetă simplă si practică. Nu necesită nici multe ingrediente si este si gustoasa.
* Necesare :
1 kg de cartofi
200 ml iaurt
200 g faină
o legătură de mărar
un ou
o linguriță praf de copt
opțional puțină brânză rasă
smântână pentru servire
sare
* Preparare :
Cartofii se fierb in coaje apoi se curăța si se pasează ca pentru piure.Se pune iaurtul ,oul , se adaugă făina care trebuie ținută înainte la temperatura camerei si praful de copt.Se potrivește cu sare sau dacă am optat pentru brânză adăugam brânza rasă iar la sfârșit mărarul tocat mărunt.
Modelăm chifteluțe la dimensiunea dorită pe care le prăjim in ulei.Uleiul trebuie sa fie potrivit ca si cantitate , dacă este prea mult chifteluțele vor ieșii uleioase iar dacă va fi prea puțin se vor arde.De asemenea focul trebuie sa fie mediu pentru ca si el are influență la absorbția uleiului dacă este prea mic vor absorbi mult ulei iar daca este prea mare se vor arde.
Când sunt gata se scot cu o paletă si se servesc calde.
* Servire :
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu